Poprawny curring

Bombastic
Posty: 2
Rejestracja: 19 paź 2020, 8:52

Poprawny curring

Post autor: Bombastic »

Cześć koledzy, szybkie pytanie czy pakując sprzęt do słojów muszę topy upychać ciasno? I jeszcze jedno czy do słoi wrzucać skórki z owoców czy odpuścić to?
Awatar użytkownika
Kolorowy
Posty: 63
Rejestracja: 20 lip 2020, 10:37

Re: Poprawny curring

Post autor: Kolorowy »

Wpakuj je luźno żeby miały jak oddychać, skórkę możesz wrzucić ale nie za dużo i tak na 24 godziny.
Bombastic
Posty: 2
Rejestracja: 19 paź 2020, 8:52

Re: Poprawny curring

Post autor: Bombastic »

A jaka powinna być idealna wilgotność w słoju żeby wszystko przebiegło pomyślnie, i czy są takie małe higrometry żeby sprawdzić wilgotność w słoju??
Awatar użytkownika
dr strange
Posty: 79
Rejestracja: 20 lip 2020, 13:04

Re: Poprawny curring

Post autor: dr strange »

Są takie małe higrometry które wejdą do słoja, idealna wilgotność 60-65%, jeżeli wilgotność spadnie poniżej 55% cały proces zostaje zatrzymany.
ODPOWIEDZ