Strona 1 z 1

Poprawny curring

: 19 paź 2020, 8:55
autor: Bombastic
Cześć koledzy, szybkie pytanie czy pakując sprzęt do słojów muszę topy upychać ciasno? I jeszcze jedno czy do słoi wrzucać skórki z owoców czy odpuścić to?

Re: Poprawny curring

: 19 paź 2020, 8:58
autor: Kolorowy
Wpakuj je luźno żeby miały jak oddychać, skórkę możesz wrzucić ale nie za dużo i tak na 24 godziny.

Re: Poprawny curring

: 19 paź 2020, 9:01
autor: Bombastic
A jaka powinna być idealna wilgotność w słoju żeby wszystko przebiegło pomyślnie, i czy są takie małe higrometry żeby sprawdzić wilgotność w słoju??

Re: Poprawny curring

: 19 paź 2020, 9:06
autor: dr strange
Są takie małe higrometry które wejdą do słoja, idealna wilgotność 60-65%, jeżeli wilgotność spadnie poniżej 55% cały proces zostaje zatrzymany.