Olej CBD dla zwierząt
Olej CBD dla zwierząt
Zastanawiam się czy kannabidiol może mieć równie silny i pozytywny wpływ na zdrowie mojego pupila jak u ludzi?
- Gienio2020
Re: Olej CBD dla zwierząt
Kiedyś też się tym interesowałem i szukałem informacji na ten temat ku mojemu zaskoczeniu okazało się że korzystnie wpływa na nasze pupile.
Przetestowałam jednak i muszę powiedzieć że jest genialny moje zwierzątko niezwykle się wyciszyło i nabrało w końcu apetytu. Po ostatnich badaniach okazało się, że moje kocię jest całkowicie zdrowe badania wyszły idealne.
-
Miałem niespokojnego owczarka niemieckiego, zakupiłem olejek cbd dla zwierząt i po kilku dniach stosowania ppo kilka kropli mocno sie uspokoił więc polecam.
Ja mam z kolei, kota szkocki zwisłouchy bał się dosłownie wszystkiego, każdego ruchu po zastosowaniu olejku z cbd sytuacja zupełnie się odmieniła
-
Hej jestem tu nowa :) Jakiej marki olejek polecacie dla zwierzaka? Mam pieska po przejściach, wszystkiego się boi, co gorsza pod wpływem stresujących sytuacji strasznie wygryza sobie łapki :/ Będę wdzięczna za pomoc
Jeśli chcesz podawać zwierzakowi olejek konopny, to przede wszystkim warto wcześniej skonsultować się z weterynarzem, zwłaszcza gdy pupil przyjmuje leki, bo CBD może wchodzić w interakcje. Dawkowanie zwykle liczy się w kroplach na kilogram masy ciała, ale najlepiej zaczynać od małych ilości i obserwować reakcję. Ważna jest też jakość – trzeba wybierać sprawdzone produkty z certyfikatem, przeznaczone specjalnie dla zwierząt, bez alkoholu, ksylitolu i innych szkodliwych dodatków. Sam olejek można podać bezpośrednio do pyska, dodać do karmy albo na smakołyk, w zależności od tego, co zwierzak łatwiej zaakceptuje.
-
lemon38 pisze: ↑02 paź 2025, 10:41 Jeśli chcesz podawać zwierzakowi olejek konopny, to przede wszystkim warto wcześniej skonsultować się z weterynarzem, zwłaszcza gdy pupil przyjmuje leki, bo CBD może wchodzić w interakcje. Dawkowanie zwykle liczy się w kroplach na kilogram masy ciała, ale najlepiej zaczynać od małych ilości i obserwować reakcję. Ważna jest też jakość – trzeba wybierać sprawdzone produkty z certyfikatem, przeznaczone specjalnie dla zwierząt, bez alkoholu, ksylitolu i innych szkodliwych dodatków. Sam olejek można podać bezpośrednio do pyska, dodać do karmy albo na smakołyk, w zależności od tego, co zwierzak łatwiej zaakceptuje.
Dzięki piękne za odpowiedź. Tak właśnie zrobię!
![[usmiech] [usmiech]](./images/smilies/usmiech.gif)